Szerző: Bodnár Ádám

2001. január 24. 18:54

Jelentős árcsökkentésre készül az Intel

[ZDNet] 2001 a Pentium 4 éve. Ennek szellemében jelentős árcsökkentésre készül az Intel.

[ZDNet] 2001 a Pentium 4 éve. Ennek szellemében jelentős árcsökkentésre készül az Intel.

A Pentium 4 1,5 és 1,4 GHz órajelű változatának ára több, mint 20 százalékkal esik majd, a Pentium III 1 GHz 43 százalékkal kerül majd kevesebbe, egyes mobil processzorokért pedig 30 százalékkal kell kevesebbet fizetni - állítják a vállalathoz közel álló források.

Meg nem erősített hírek szerint a Celeron sorozat tagjai 20-30 százalékkal kerülnek kevesebbe, a high-end x86 szerverekbe szánt 1 GHz Xeon chip pedig 17 százalékkal lesz olcsóbb.

Az árcsökkentések nem csak a Pentium 4 gyors elterjedését hivatottak segíteni, hanem helyet csinálnak egy ultra-alacsony teljesítményfelvételű mobil Pentium III processzornak is.

Az AMD a maga részéről nem kíván harcolni, mondta a cég egyik illetékese. A 850 MHz órajelű Duron bemutatásakor már módosította egyes chipjeinek árát.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról