:

Szerző: Vörös Péter

2001. január 23. 22:29

Új Western Digital Caviar termékcsalád: immár lemezenként 30 GB-os kapacitással

[ZDNN] Az iparág kapacitáscsúcsát érte el a Western Digital: lemezenként 30 GB-os kapacitást kínál a cég a WD Caviar legújabb termékcsaládjában. Ez persze nagyobb és olcsóbb HDD-khez fog vezetni hamarosan. Az új HDD-k sebessége 5400 rpm (percenkénti fordulatszám), a 30 GB-os alaptípusban egy lemez és két fej lesz, a 40 GB-os változatban két lemez és három fej, míg a 60 GB-os változatban két lemez és négy fej lesz. Az eddigi lemezenkénti csúcskapacitás 20 GB volt. A 30 GB-os változat kiskereskedelmi ára 119 $ lesz az USA-ban, míg a 60 GB-os verzió ára 249 $ lesz.

A Western Digital legfőbb vetélytársaitól (IBM, Seagate, Maxtor, Quantum) már az idén tavasszal várhatóak a lemezenként 40 GB-os HDD-k, így várhatóan nem sokáig lesznek a csúcson a Western Digital lemezenként 30 GB-os winchesterei.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 06:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.