Szerző: Vörös Péter

2001. január 24. 00:28

Jól sikerült a Tellabs negyedik negyedéve

[Bloombergs, CNET] A telekommunikációs berendezéseket gyártó Tellabs kedden jelentette be negyedik negyedéves eredményeit: a december 29-én zárult negyedévet a cég 232 millió $-os nyereséggel (részvényenként 56 centtel) zárta, szemben az egy évvel korábbi hasonló időszakban elért 165 millió $-ral (részvényenként 39 centtel). A nyereség az elemzők előzetes várakozásainak megfelelő volt. A forgalom szintén jól sikerült, összesen 1 milliárd $, szemben az egy évvel korábbi hasonló időszakban elért 716 millió $-ral - a Wall Street várakozása 988 millió $ volt.

A cég főleg optikai hálózati üzletágának köszönhette az erős eredményeket, itt 49%-kal 641 millió $-ra nőttek a bevételek. A broadband hozzáférési termékek forgalma 33%-kal 238 millió $-ra nőtt. A kábel-telefónia üzletága viszonylag lassúbb növekedését ellensúlyozta a cég managed digital network termékcsaládja. A Tellabs switching termékcsoportja 40 millió $-os forgalmat bonyolított, szemben a tavalyi évben elért 66 millió $-ral.

A vállalat vezetői továbbra is derűlátóak a cég 2001-es kilátásait illetően, hivatkozva a továbbra is erős keresletre az optikai hálózatok piacán, beleértve a Sprint szerződéses kötelezettségeit. A 2001-es év egészére nézve sínen vannak a cég eredményei, az elemzők várakozásai szerint részvényenként 2,17$-os lesz az éves szintű nyereség. A következő negyedévet illetően a cég vezetői szerint elérhetőek a kitűzött nyereség ill. bevétel célok.

A 2000-es pénzügyi évben a cég nyeresége 699 millió $ volt (1,67$ részvényenként), ez szintén megfelelt az elemzők várakozásainak. A nettó nyereség 33%-kal 526 millió $-ra nőtt (1,26$ részvényenként). A teljes éves forgalom 3,3 milliárd $ volt, ami 43%-os növekedés az 1999-es eredményhez képest, bár az elemzők várakozása (3,4 milliárd $) alatt maradt valamelyest.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról