:

Szerző: mz

2001. január 23. 19:55

Merevlemezes videomagnóval egybeépített televízió a Panasonictól

[Mmd] A Panasonic bejelentette, hogy BS digitális HDTV-vel együttműködő AV termékcsaládot készül bevezetni, amelynek első tagja a TH-36DH100 lesz. Ez az első olyan nagyfelbontású TV, amelybe merevlemezes videomagnót építettek be. Az új BS digitális HDTV termékcsaládot 2001. március 20-án mutatják be a japán piacon.

A Panasonic új, 91,44 cm (36 hüvelyk) képátmérőjű, beépített 30 GB kapacitású merevlemezes videomagnóval rendelkező TH-36DH100 modellje nagy felbontású üzemmódban 2,5 órányi, szabványos digitális üzemmódban 5 órányi, analóg üzemmódban akár 25 órányi digitális felvételt tud készíteni és lejátszani. Az egyszerűen kezelhető, számos funkcióval rendelkező TV újabb lépést jelent a valódi igény szerinti audiovizuális környezet felé. Az újszerű „Track & Play” („kövesd és játszd le”) funkció segítségével a program akár felvétel közben is visszajátszható, a korszerű keresési funkció pedig azonnal megtalálja és lejátssza a kívánt felvételeket.

A kompakt forma, az alkalmazkodóképesség és a művészi kialakítás szintén természetes velejárója az új HDTV modellnek. A televízióknál még szokatlan „Metal Art Form” design a Panasonic által nemrég kifejlesztett szupervékony képcső eredménye, amely a legvékonyabb lapos nagyfelbontású képcső az iparágban egy mindössze 45 cm mélységű TV-ben (az azonos képernyőméretű modellek képcsővastagságának körülbelül a 77%-a).

Az új TV korszerű 750-vonalas progresszív áramkörrel is rendelkezik, amely nemcsak az 525i és 525p képeket tudja 750p kimenetűre konvertálni, hanem a szabványminőségű BS digitális TV-közvetítéseket és a földi sugárzású analóg közvetítéseket is magas minőségben reprodukálja.

A hálózatos multimédia segítségével a TV saját beépített i.LINK (IEEE 1394) illesztőterminálján keresztül kapcsolódik a különféle egyéb AV-komponensekhez, pl. D-VHS kazettás videomagnóhoz, DVD házimozi-hangrendszerekhez és DV formátumú kamkorderekhez. Így a TV-hez kapcsolt valamennyi komponens a TV képernyőjén megjelenő grafikus vezérléssel, távirányító segítségével működtethető.

A TV SD memóriakártyával is rendelkezik, amely ugyanazokkal a képernyőn megjelenő parancsokkal biztosítja az állóképek (JPEG formátumban) és a hangadatok egyszerű mentését és visszakeresését. A későbbiekben további korszerű multimédiás szolgáltatásokat kívánnak beépíteni a készülékbe.

A zászlóshajónak számító TH-36DH100-on kívül a Panasonic 2001. március 20-án az új NV-HDR1000 merevlemezes videomagnót is bevezeti. Ugyancsak a termékcsoport tagja az SC-HT100 nevű korszerű DVD házimozi-hangrendszer, amelyet 2001. április 1-jén hoznak forgalomba. Mióta 2000. decemberében Japánban megkezdődtek a BS digitális adások, az ágazati előrejelzések szerint a (2001. márciusával záruló) 2000. gazdasági évben 700.000 darab, a 2001. gazdasági évben pedig 2 millió darab BS digitális TV/rádió iránt lesz kereslet.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 05:31

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.