Szerző: mz

2001. január 23. 19:49

IBM Director - öngyógyító kiszolgálók

[IBM] Az IBM ma bejelentette az IBM Directort, egy olyan magas fokon integrált rendszerfelügyeleti szoftvert, mely öngyógyító, a cég szóhasználatával Software Rejuvenation szolgáltatással ruházza fel a gépeket. Alkalmazásával megelőzhetők a szoftveres problémákból eredő költséges leállások, mivel a problémák előre felderíthetők.

A GartnerGroup szerint a kiszolgálók meghibásodásaiból 40 százalék a programok hibái miatt merül fel, Intel alapú gépeknél a szoftveres problémák miatt kétszer annyit állnak a gépek, mint hardveres meghibásodás okán. A leállások a The Standish Group felmérése szerint percenként akár 27 ezer dolláros kárral is járhatnak.

Az Intel processzorokra épülő gépek egyik nagy problémája az, hogy a szoftverek gyakran öregednek. A folyamat alatt azt kell érteni, hogy az idő haladtával egyre több apró programozási hiba káros hatása gyülemlik fel, és ezek együttesen egyre több valós, a felhasználó által is érzékelt hibát okoznak, egyre több erőforrást kötnek le, míg végül a gép leállásához vezetnek. Az IBM Software Rejuvenation azonosítja és előre jelzi az ilyen jellegű hibákat, és kellő időben lehetőséget ad a programok alapállapotba hozatalára - mielőtt a hibák kárt okoznának.

A Windows vagy Linux alapú gépre történő telepítés után az IBM fejlesztette program több kiszolgáló és munkaállomás felügyeletét teszi lehetővé egyetlen konzolról. Az IBM Director felülete grafikus, egyszerűen kezelhető, a vállalati hálózathoz kapcsolva vezeték nélküli eszközről folytatott felügyeletet is lehetővé tesz. Önmagában és a meglévő felügyeleti rendszerbe ágyazva is használható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról