Szerző: Vörös Péter

2001. január 23. 00:12

Compaq-Yahoo szövetség

[CNET, TechWeb] A Yahoo a Compaq-ot választotta első számú szerver ill. számítógépes hardver beszállítójául egy több évre szóló megállapodás jegyében, amely várhatóan a két cég közötti szorosabb marketing és hirdetési munkával is együtt fog járni.

A hétfőn közzétett szövetség keretében a Yahoo "preferált" cége a Compaq lesz szerverek, tárolási rendszerek, PC-k, laptop-ok, kéziszámítógépek és egyéb hardverek területén. Ezenkívül a Compaq fogja szolgáltatni a Yahoo Internet hardver infrastruktúrájának jelentős részét is. A Yahoo számára az is előnyt jelenthet, hogy pont egy olyan időszakban sikerül stabil hirdetőt szerezniük, amikor az online hirdetések az USA-ban stagnálnak.

Cserében a Compaq elkötelezte magát, hogy termékeit a Yahoo-n keresztül is fogja hirdetni ill. értékesíteni. A Yahoo bevásárlási oldalain a Compaq termékei kiemelt helyen fognak szerepelni.

A megállapodás pénzügyi részleteit nem tették közzé.

A Hewlett-Packard tavaly májusban nyerte el azt megrendelést, amelynek keretében az Amazon.com Web-hely hardvereinek 90%-a fut hp hardveren. A PC megrendeléseken túl a Compaq a mostani ügylet révén tovább tudja növelni Alpha szervereinek eladását: a múlt év májusában bemutatott Wildfire szervercsaládnak kifejezetten jól tehet majd a megállapodás, mivel annak eladásai egyelőre a vártnál gyengébben alakulnak.

A Yahoo részvényárfolyama hétfőn 0,88$-ral (2,59%-kal) 34,69$-ra emelkedett, a Compaq részvényárfolyama pedig 0,68$-ral (3,32%-kal) 19,82$-ra csökkent.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról