:

Szerző: Vörös Péter

2001. január 22. 00:16

Három éven belül Kína lesz a Cisco második legnagyobb piaca

[CNET] A Cisco Systems elnök-vezérigazgatója, John Chambers bejelentette, hogy a cég 100%-os évi forgalom növekedést tervez Kínában, ami azt jelenti, hogy három éven belül Kína lesz a hálózati berendezéseket gyártó óriás második legnagyobb piaca.

Chambers azt is elmondta, hogy a cég nem mentes az USA vállalati kiadások csökkenésének hatásaitól, de úgy vélte, hogy a kiadások a második félévtől újra növekedni fognak, ha a kormányzat a megfelelő költségvetési és monetáris politikát folytatja (értsd: pl. adó- és kamatlábcsökkentés).

Chambers nem beszélt konkrét forgalmi ill. piaci adatokról, mivel a cég ezeket hamarosan fogja nyilvánosságra hozni és a tőzsdei rendelkezések alapján titkosságra van kötelezve. Annyit azért elmondott Chambers, hogy ha a kínai gazdaság továbbra is erős marad és a Cisco kihasználja a lehetőségeit, akkor ez év végére 1 milliárd $-ra nő a cég kínai forgalma. A Cisco az idén várhatóan 800 millió $ értékű kínai alkatrészeket vásárol.

Jelenleg Nagy Britannia a Cisco második legnagyobb piaca, 3-5 év alatt a várható trendek alapján a kínai piac leelőzi ezt és a teljes bevétel 10%-át fogja adni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 22:50

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.