:

Szerző: Vörös Péter

2001. január 22. 00:16

A Sybase 16 éves történetének legjobb eredményét érte el

[TechWeb] Mind a negyedik negyedéves, mind az egész éves eredmény az adatbázis ill. e-business szoftvereket gyártó cég történetének a legjobbja volt. A Sybase a negyedik negyedévben és a tavalyi év egészében 10%-os forgalom növekedést ért el dacára annak, hogy az amerikai gazdaság növekedése lassult és a vállalati IT kiadások csökkentek. A cég forgalma 960,5 millió $ volt 2000-ben, szemben az 1999-ben elért 871,6 millió $-ral. Az éves nyereség 115,5 millió $-ra nőtt az 1999-es 69 millió $-ról (67%-os növekedés).

A negyedik negyedéves forgalom 260,5 millió $ volt, szemben az egy évvel korábbi hasonló időszakban elért 237,1 millió $-ral, míg a nettó nyereség 45,5 millió $ volt, szemben az egy évvel korábbi 27,7 millió $-ral (64%-os növekedés).

John Chen, a cég elnök-vezérigazgatója szerint a növekedés a vállalat összes termékcsaládját egyaránt érintette. A mobil termékek forgalma 20%-kal növekedett a negyedév folyamán, míg a professzionális szolgáltatásoké 13%-kal nőtt, de a vállalati portál technológiák, az adatbázis szoftverek és a vállalati intelligencia szoftverek (business intelligence software) eladásai is erősek voltak.

Chen szerint a Sybase megrendelései továbbra is erősek és nincs semmi jel, ami a forgalom csökkenésére utalna, dacára a gyengülő amerikai gazdaságnak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 20:50

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.