Szerző: Bodnár Ádám

2001. január 19. 13:55

Kiváló pénzügyi eredményekről számolt be az eBay

[TechWeb] A népszerű elektronikus aukciósházat működtető eBay a Wall Street várakozásait felülmúló negyedéves eredményekről számolt be tegnap.

[TechWeb] A népszerű elektronikus aukciósházat működtető eBay a Wall Street várakozásait felülmúló negyedéves eredményekről számolt be tegnap.

A csütörtöki bejelentés szerint a vállalat összbevétele meghaladta a 134 millió amerikai dollárt, ami 8,5 millióval magasabb a Fisrt Call/Thomsin előrejelzésénél. A megelőző év azonos időszakához viszonyítva a bevétel 81 százalékot nőtt.

Az eBay nettó nyeresége elérte a 25 millió dollárt, azaz a részvényenkénti 9 centet. Az elemzők együntetűen 7 centes részvényenkénti profitot prognosztizáltak, amit az eBay 2 centtel tudott felülmúlni. 1999 utolsó negyedévében az eBay nettó profitja részvényenként 2 cent volt.

Az eBay felhasználói által értékesített áruk összértéke 1,6 milliárd dollárra rúgott, ami 10 százalékkal magasabb, mint a Lehman Brothers elemzője Holly Becker által előrejelzett szint.

A negyedév során az eBay rekormennyiségű, 3,5 millió új felhasználót regisztrált, ezzel összesen 22,47 millió felhasználója van.

Az eBay módosította 2001-re vonatkozó kilátásait, a legfrissebb előrejelzés szerint a vállalat éves bevétele a korábban becsült 630 millió helyett 665 millió dollár lesz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról