Szerző: Bodnár Ádám

2001. január 19. 13:28

Jó negyedévet zárt a Transmeta

Az alcsony energiafogyasztású Crusoe processzorokról híres Transmeta a csütörtöki tőzsdezárás után tette közzé negyedéves pénzügyi eredményeit.

Az alcsony energiafogyasztású Crusoe processzorokról híres Transmeta a csütörtöki tőzsdezárás után tette közzé negyedéves pénzügyi eredményeit.

A beszámoló szerint a negyedéves bevétel 12,4 millió dollár volt, ami 254 százalékos emelkedést jelent a megelőző negyedévben elért 3,5 milliós szinthez viszonyítva. A vállalat nettó vesztesége 17,3 millió dollárra (részvényenként 20 cent) rúgott. Egy évvel korábban a Transmeta vesztesége 13,1 millió dollár (részvényenként 46 cent) volt.

A First Call elemzői részvényenkénti 17 centes veszteségre számítottak, de a szakértők szerint a különbség a forgalomban levő részvények számának eltéréséből adódik. A 12,4 milliós bevétel 13 százalékkal volt magasabb a First Call által prognosztizált 11 millió dolláros szintnél.

A vállalat éves terméke-bevétele 16,2 millió dollár volt, ami 218 százalékkal magasabb az egy évvel korábban elért 5,1 millió dollárnál. Az éves nettó veszteség 97,7 millió dollár, ami részvényenkénti 2,18 dollárnak felel meg.

A Transmeta egyben jelentősen módosította a 2001-es első negyedévre vonatkozó kilátásait. Az előrejelzés szerint a vállalat bevételei 50 százalékkal fognak a 12,4 milliós szint fölé emelkedni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról