Szerző: Bodnár Ádám

2001. január 19. 11:45

A Microsoft az előrejelzéseknek megfelelő pénzügyi negyedévet zárt

A Microsoft csütörtökön tette közzé legutóbbi pénzügyi negyedévre vonatkozó nyereségadatait, amelyek megfeleltek az elemzők korábban már revideált prognózisának.

A Microsoft csütörtökön tette közzé legutóbbi pénzügyi negyedévre vonatkozó nyereségadatait, amelyek megfeleltek az elemzők korábban már revideált prognózisának.

A redmondi (WA, USA) szoftvergyártó óriás 6,59 milliárd dolláros forgalom mellett 2,62 milliárd dollár (részvényenként 47 cent) nettó profitot termelt. A First Call elemzői szintén 47 centes részvényenkénti profitot jeleztek előre, így a Microsoft eredménye minden tekintetben a várakozásoknak megfelelően alakult.

Egy évvel korábban a cég bevétele 6,11 milliárd dollár volt míg a nettó nyereség 2,44 milliárd dollárra (részvényenként 44 cent) rúgott.

A Microsoft a kiskereskedelmi PC-piac lassulására hivatkozva még decemberben tett közzé profit-figyelmeztetést. A vállalat akkor azt nyilatkozta, hogy a bevételei 5-6 százalékkal maradnak el a korábban előrejelzett szintnél és 6,4-6,5 milliárd dollár között várhatók.

A Microsoft az egész évre vonatkozó profit-kilátásait is csökkentette, a decemberi közlemény szerint az éves bevétel 25,2 és 25,4 milliárd dollár között várható míg a résvényenkénti nettó nyereség 1,80 és 1,82 dollár között alakul. A First Call szakértői szerint a Microsoft éves nettó profitja részvényenkénti 1,81 dollár lesz.

A Microsoft csütörtökön közzétett néhány, a következő negyedévével kapcsolatos előrejelzést is. Ezek szerint a bevétel 6,3 és 6,4 milliárd dollár között várható, a nettó profit pedig részvényenkénti 42-43 cent lesz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról