Szerző: mz

2001. január 10. 20:55

Nemzetközi HP digitális fotópályázat - idén Magyarország is részt vehet

[Noguchi] A HP útnak indította eddig példa nélkül álló nemzetközi pályázatát, a HP Invision digitális fotópályázatot. A maga nemében úttörő kezdeményezés célja, hogy a legkorszerűbb digitális technológiát a jövő fotóművészeinek kezébe adja.

Tizenegy résztvevő ország egyetemi hallgatói vesznek részt az ez év áprilisáig tartó rendezvényen, amely felismerte, hogy máris milyen nagy hatást gyakorol az elektronikus képalkotás a kreatív fényképezés világában, és ugyanakkor lehetőséget kínál az új tehetségek kibontakozására.

Idén Dánia, Franciaország, Svédország, Izrael, Belgium, Hollandia, Magyarország, Oroszország, Spanyolország, Szaúd-Arábia és az Egyesült Királyság vesz részt a versenyben. Minden országból egy kiemelt fotóművész-hallgató az egyetemen keresztül egy teljes hp digitális fotófelszerelést kap, amelyben szerepel egy személyi számítógép, egy lapolvasó, egy nyomtató, egy CD író és egy digitális kamera. A felszerelés értéke meghaladja a 5.500 US dollárt. A résztvevőknek három hónap alatt négy-négy képet kell készíteniük a következő három kategóriában: "Az én városom 2001-ben", azaz hogyan mutatná meg városát, "Ihlet", azaz mi ösztönözheti a képzelőerőt, és végül a "Vegyél meg!", azaz egy termék vagy szolgáltatás reklámkampány stílusában történő fotózása.

Előzetes pályáztatás után a HP Magyarország az Iparművészeti Egyetemet választotta a digitális fotópályázaton való részvételre.

A világhírű fotóművész, Platon elnökletével működő nemzetközi zsűri fogja kiválasztani a győztes alkotásokat. Platon olyan magazinok számára dolgozik, mint a Vogue, Vanity Fair és az ID, ő vitte végig a Nike és Levis kampányait, és minden hírességet lencsevégre kapott, Bill Clintontól kezdve egészen Vivian Westwoodig.

Magyarországot Vinnai Péter, a Foto Video Magazin szerkesztője képviseli a nemzetközi zsűriben. Vinnai többek között a Zenészmagazin, AutóHifi, Sztereó, Médiatechnika számaiban jelentet meg rendszeresen fotókat, nemrégiben címlapfotókat készített a Hölgyvilág és az Elixír magazinok részére. Elkötelezettje a digitális fotózásnak, az elkészült felvételeket csak kiindulópontnak tekinti, és a portfoliójában szereplő képek Photoshop segítségével nyerik el végső formájukat.

Az eredményhirdetésre 2001. április 30-án kerül sor, a győztes megtarthatja a hp digitális fotófelszerelést, és ezen kívül 5.000 US dollár pénzjutalomban is részesül.

A pályázat során elkészült fényképeket kiállításokon, illetve a verseny Web oldalán egy virtuális galériában mutatják be.

További információ a www.hpinvision.com címen található, illetve itt követhető nyomon a pályázat is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról