Szerző: Bodnár Ádám

2001. január 9. 12:29

A világon első ízben hajtottak végre Visa fizetési tranzakciót Palm kéziszámítógéppel

[Mmd] A világ első, Palm kézi számítógéppel

[Mmd] A világ első, Palm kézi számítógéppel végrehajtott biztonságos fizetési tranzakciója fontos lépéssel viszi közelebb a Visa Internationalt az univerzális kereskedelem (u-commerce) gyakorlati megvalósításához.

A tranzakciót egy Las Vegas-ban megrendezett szórakoztató-elektronikai kiállítás megnyitója keretében Carl Yankowski, a Palm Inc. elnök-vezérigazgatója végezte el múlt szombaton. A Palm és a Visa az Ingenico és a VeriFone terminálgyártókkal közösen gondoskodott arról, hogy a fizetési információk infravörös technológia közvetítésével, biztonságosan jussanak el a Palm kézi számítógépről a VeriFone illetve az Ingenico eladáshelyi (POS) fizetőtermináljára.

Figyelembe véve, hogy a világon eladott Palm kézi számítógépek száma ma már eléri a 9 milliót, a Visa fizetési funkció bevezetése komoly előrelépést jelent a rugalmas és kényelmes fizetési lehetőségek biztosítása terén. A szolgáltatás várhatóan a sokat utazó és gyors kiszolgálást igénylő felhasználók által gyakran látogatott helyszíneken (pl. taxiállomásokon, parkolóházakban, gyorséttermekben) lesz majd igazán népszerű.

A tranzakció keretében Yankowski a rendezvény kiállítói között szereplő Sharper Image virtuális üzletében vásárolt termékeket. A kézi számítógép a Palm infravörös technológiája segítségével POS terminálra továbbította a Visa fizetőkártya kódolt adatait, amely jóváhagyta az ügyletet, majd a számítógép memóriájába juttatta a fizetést igazoló nyugtát.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról