Szerző: Vörös Péter

2000. március 24. 09:10

Egyre közelebb a megállapodás a Microsoft-perrel kapcsolatban?

Az ügyhöz közel álló források szerint mindenesetre ez a helyzet és a javasolt végeredmény nem a cég feldarabolása (különálló alkalmazás ill. operációs rendszer „Baby Bill-ekre), hanem „szigorú megszorító intézkedések (pl. a cég OEM árazási politikájával vagy azzal kapcsolatban, hogy az OEM-ek milyen nem-MS op rendszereket/alkalmazásokat adnak el gépeikkel együtt) lennének. Számos jogi és ipari megfigyelő szerint azonban ez csak az 1994-es fiaskó megismétlése lenne, ezért mindenképpen az alapvető változtatás (leginkább a feldarabolás) mellett érvelnek. Az MS a maga részéről kategorikusan cáfolja azt az érvelést, miszerint a megállapodás azért áll küszöbön, mert a cég így szeretné elkerülni a feldarabolást.

Az ügyhöz közel álló források szerint mindenesetre ez a helyzet és a javasolt végeredmény nem a cég feldarabolása (különálló alkalmazás ill. operációs rendszer „Baby Bill"-ekre), hanem „szigorú megszorító intézkedések" (pl. a cég OEM árazási politikájával vagy azzal kapcsolatban, hogy az OEM-ek milyen nem-MS op rendszereket/alkalmazásokat adnak el gépeikkel együtt) lennének. Számos jogi és ipari megfigyelő szerint azonban ez csak az 1994-es fiaskó megismétlése lenne, ezért mindenképpen az alapvető változtatás (leginkább a feldarabolás) mellett érvelnek. Az MS a maga részéről kategorikusan cáfolja azt az érvelést, miszerint a megállapodás azért áll küszöbön, mert a cég így szeretné elkerülni a feldarabolást.
Egy dolog biztos: a Wall Street-en tegnap az egyik legnagyobb nyerő a Microsoft volt - a cég részvényei több, mint 8,5$-ral közel 112$-ra emelkedtek a közeledő (?) megállapodás hírének hatására. [CNET, PC World, Yahoo, ZDNN]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról