:

Szerző: Vörös Péter

2001. január 7. 19:02

Compaq iPaq Music Center: MP3 és CD-lejátszás jukebox stílusban

[CNET] A Creative Labs, a Dell és a Gateway példáját követve a Compaq is bejelentette jukebox-át a szombaton megnyílt Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n. A jukebox MP3 fájlok és CD-k lejátszására egyaránt alkalmas. Kinézetre is és sok szempontból inkább hasonlít egy HiFi eszközre, mint egy PC perifériára. Egy példa: a Music Center TV-re csatlakoztatható az interaktív dal adatbázis megtekintéséhez.

Bár senki nem tudja biztosan hogyan szerepelnek a jukebox-ok a piacon, az eddigi érdeklődés figyelemre méltó: a Creative Labs jukebox-a eddig meglepően jól kel a piacon dacára az 500$-os árnak, közölte pénteken Stephen Baker, a PC Data elemzője. Úgy látszik egy olyan termék kategóriáról van szó, amelyet az emberek könnyen megértenek és így jól fogadnak.

A Compaq iPaq Music Center-ben egy 20GB-os winchester szolgál tárolásra, a készülék tartalmaz egy 56 kbps-os modemet Internet rádióállomások hallgatásra. A készüléket úgy is lehet tekinteni, mint egy nagyon intelligens CD changer-t. Az iPaq Music Center tárolja a dalokat, a jukebox automatikusan generálja a CD-ken lévő információkat (az előadó nevét, az album borítóját és stílusát). A CD lejátszó képes a CD-RW lemezek lejátszására is.

Árat egyelőre nem tett közzé a Compaq, de a hasonló jukebox-ok árából kiindulva 500$ körül lesz a Compaq iPaq Music Center.

Összességében az iPaq Music Center piacra dobása is egy lépés azon az úton, amelynek célja az, hogy egyre kevésbé PC-centrikus legyen a cég. Az elmúlt ünnepi szezon egyik legfőbb tanulsága az USA-ban éppen az volt, hogy a vásárlók egyre kevéssé vesznek PC-ket és egyre inkább olyan készülékeket, mint a kéziszámítógépek, digitális zenei lejátszók és digitális kamerák.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 19:08

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.