:

Szerző: Vörös Péter

2001. január 8. 08:01

A Vodafone 34,5%-os részesedést vásárol a mexikói Iusacell-ben 973 millió $-ért

A Vodafone Group Plc a világ legnagyobb mobiltelefon szolgáltatója, míg a Grupo Iusacell SA Mexikó 2. legnagyobb mobiltelefon szolgáltatója, amelynek legnagyobb tulajdonosa az amerikai Verizon Communications. A tervek szerint a Vodafone 34,5%-os részesedést vesz az Iusacell-ben 973 millió $-ért. Az Iusacell-t 10 évvel ezelőtt alapította a Peralta család, amely az évek során folyamatosan megvált részesedése nagy részétől, a most a Vodafone-nak eladandó rész a család kezében lévő utolsó részvénycsomag. Az Iusacell az ország kilenc régiójából ötben nyújtja mobiltelefonos szolgáltatásait, beleértve a mintegy 18 milliós fővárost Mexico City-t és Guadalajara-t, Mexikó második legnagyobb városát.

A Vodafone tervezett belépése a mexikói piacra jól jelzi azt az érdeklődést, amelyet a nemzetközi befektetők mutatnak az ország jelenleg 12 milliárd $-os telekommunikációs piaca iránt. Az AT&T Corp.-nek és a WorlCom Inc.-nek már vannak érdekeltségei a közép-amerikai országban. Októberben a spanyol Telefónica 2,6 milliárd $-ért megvette a Motorola latin-amerikai mobiltelefon üzletágát, amelynek révén legalább 1,4 millió mexikói ügyfelet szereztek.

Mexikó mobiltelefonos piaca gyors ütemben növekszik. Tavaly a mobiltelefon felhasználók száma megkétszereződött és immár közel van a 11 millióhoz. A mobiltelefon társaságok becslése szerint a következő öt évben mintegy 24 millió új előfizető lesz az országban.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 05:20

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.