:

Szerző: mz

2001. január 4. 21:33

DVD-RAM lemezre dolgozik a Hitachi új kamkordere

A Hitachi America Home Electronics divíziója bejelentette új DVD-RAM kamkorderét, melyet január végén már meg is lehet vásárolni a boltokban - vélhetően egyelőre az USA-ban.

A pár cent híján 2000 dolláros árú, DZ-MV100A típusszámú készülék kiváló minőségű mozgókép, vagy két megapixel felbontású állóképek rögzítésére alkalmas. Az anyag felvételéhez olyan 8 centiméter átmérőjű DVD-RAM lemezt használ, mely a rákerülő felvétel minőségromlása nélkül is képes 100 ezer újraírást elviselni.

A kamkorder által használt DVD-RAM lemezek nemcsak jobb minőséget biztosítanak, mint a megszokott, hagyományos szalagok, hanem használhatók a számítógépk DVD-RAM-meghajtóival, illetve a jövőben megjelenő egyéb DVD meghajtókkal, például asztali DVD-lejátszókkal. A készüléket a TV-re csatlakoztatva azonnal lejátszhatók a felvételek, illetve - ha nem lenne DVD-meghajtónk - a kamera USB portját használva számítógépen is szerkeszthetjük a felvett anyagot.

A kamera saját navigációs programja azonnali elérést biztosít a felvételek bármely részéhez. Mivel nincs szükség az adathordozó ide-oda tekercselésére, egyszerűbbé válik a szerkesztés is, melyet szükség esetén a kamkorder LCD kijelzőjén is elvégezhetünk.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 01:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.