Szerző: Bodnár Ádám

2001. január 4. 14:49

Az AIWA erőteljesen terjeszkedik az mp3 lejátszásra alkalmas készülékek piacán

Az AIWA a január 6-án Las Vegasban (Nevada, USA) kezdődő Consumer Electronics Show rendezvényen mutatja be új mp3 lejátszóit, amelyek között egyaránt megtaláható hordozható mp3-lejátszó valamint autóba építhető és otthoni használatra tervezett termék is.

Az AIWA a január 6-án Las Vegasban (Nevada, USA) kezdődő Consumer Electronics Show rendezvényen mutatja be új mp3 lejátszóit, amelyek között egyaránt megtaláható hordozható mp3-lejátszó valamint autóba építhető és otthoni használatra tervezett termék is.

"Az mp3 formátum egyre népszerűbb, és ahogy szaporodnak az mp3 gyűjtemények, a vásárlók egyre inkább igénylik azokat a kényelmi funkciókat, amelyeket eddig csak a CD-lejátszók biztosítottak számukra. Készítettünk egy autórádiót és egy DVD-lejátszót, amelyek képesek voltak mp3 lejátszásra is, és a kedvező fogadtatásuk hatására 2001-ben jelentősen kiterjesztjük mp3 lejátszára alkalmas termékeink sorát" - mondta Akio Imanishi, az AIWA America marketingért felelő alelnöke.

A flash memóriát használó lejátszók terén az AIWA négy új versenyzőt állít rajthoz ebben az évben. Jelenleg már kapható a 32 MByte memóriával szerelt MM-VX200, ami 299 dollárba kerül. Az áprilisban megjelenő MM-RX400 beépített AM/FM tunert is tartalmaz, emelett 64 MByte memória áll rendelkezésre mp3 és wma állományok tárolásához. Az USB csatlakozós eszközért 400 dollárt kérnek. A nyáron két újabb készülék jelenik meg, melyek közül az egyik AM/FM tunert is tartalmaz majd. A pontos típusszámok, termékinformációk és árak a megjelenés időpontjában lesznek ismeretesek.

Az mp3 hallgatás egy másik módját kínálja az AIWA XP-MP3 hordozható mp3 CD-lejátszó, ami audio CD-ken kívül lejátssza az mp3 CD-RW lemezeket is. Megjeleníti az ID3 tag-eket, támogatja a változó bitrátájú kódolást (32k és 320k között). A februárban piacra kerülő lejátszó csomagolása tartalmazza majd az autórádióval való összekapcsoláshoz szükséges kábeleket és adaptereket is. A várható ára 240 dollár.

175 dollárba kerül majd az a CSD-MP3 "boombox", ami egy hordozható mp3-CD lejátszó egység, amely négy hangszóróval készül. A készülék távirányítós, AM/FM tunert is tartalmaz és támogatja a QSound effekteket. A megjelenése júniusban esedékes.

Az otthoni zenehallgatás kedvelőinek egy CD-cserélős rendszert kínál majd a AIWA, amely szintén képes az mp3 CD-k lejátszására. A három lemezes váltóval készülő berendezés XS-V30 névre hallgat, júniusban jelenik meg és 350 dollár az ára.

Az autósokra is gondol az AIWA, két autós CD-lejátszó is kapható lesz mp3-CD támogatással. A CDC-MP3 és a CDC-MP32 között a különbség, hogy ez utóbbi szerkezet 4x50 Wattos végerősítőt is tartalmaz, továbbá motoros mozgatású előlappal, CD-váltó irányítóval és kormányra szerelhető vezeték nélküli távkapcsolóval rendelkezik. Az áprilisban megjeleő CDC-MP32 ára 400 dollár körül várható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról