:

Szerző: Vörös Péter

2001. január 4. 14:23

A Salomon Smith Barney elemzője szerint alacsonyabb lesz a vártnál az IBM negyedéves forgalma

[Bloombergs, CNET] John Jones, a Salomon Smith Barney elemzője szerint 26,1 milliárd $ helyett csak 25,7 milliárd $ lesz az IBM forgalma, míg a várható nyereség változatlanul részvényenként 1,48$. A három tényező, amely miatt a Nagy Kék negyedéves árbevétele alacsonyabb lesz a következő: PC ágazat gyengesége, winchester részleg alacsonyabb árbevétele és a devizaárfolyamok kedvezőtlen alakulása.

December 22-én az IBM részvényárfolyama 9,1%-kal emelkedett, amikor Jones egy olyan megjegyzést tett közzé, miszerint az IBM negyedéve sikeres lesz és elvetette azokat a feltevéseket miszerint a Nagy Kék profit-figyelmeztetést fog nyilvánosságra hozni.

Jones legújabb jelentése szerint az IBM csúcskategóriájú szerverekbe szánt HDD eladásai a tervezettnél gyengébben alakultak. Ezenkívül a PC eladások is gyengébbre sikerültek az iparág egészére jellemző módon (dacára a jelentős árkedvezményeknek).

Jones becslései szerint a devizaárfolyamok kedvezőtlen alakulása miatt az eredetileg várt 1,2 milliárd $ helyett 1,3 milliárd $-ral fog csökkenni a cég teljes árbevétele.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 20:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.