Szerző: mz

2001. január 3. 19:06

Panasonic bázisállomások Japánban

[Mmd] A Panasonic megkezdte a W-CDMA bázisállomások szállítását az NTT DoCoMo Inc. részére. A DoCoMo következő generációs, mobil, vezeték nélküli hálózati szolgáltatásának bevezetése során használja majd fel a Panasonic rendszereit.

A vezeték nélküli hálózatok felhasználóinak száma egyedül Japánban eléri az 57 milliót. Mind az ázsiai szigetországban, mind pedig a világ többi részén a piac további rohamos bővülésére lehet számítani. A hagyományos beszédcélú távközlés mellett az adat-, zene- és képátvitelt ötvöző, fejlett szolgáltatások piacán is egyre nagyobb igény mutatkozik a celluláris megoldások alkalmazása iránt. A szükségletek kielégítése érdekében az NTT DoCoMo 2001. májusában tervezi elindítani Japánban a világ első IMT-2000 (következő generációs, globális mobil kommunikációs rendszer-szabványra épülő) kereskedelmi szolgáltatását.

A Panasonic mindent megtesz azért, hogy képes legyen kielégíteni a távközlési és vezeték nélküli piacok új igényeit, és hatékonyan tudjon reagálni a technológiai változások nyomán bekövetkező fogyasztói életstílus-változásokra. A vállalat évekkel ezelőtt megkezdte a felkészülést a vezeték nélküli hálózati technológiák bevezetésére: a teljes cégcsoport fejlesztési erőforrásait a W-CDMA (wideband code division multiple access) technológiával kapcsolatos kutatás és fejlesztés tevékenységre összpontosította, és aktívan bekapcsolódott a szabványosítási tevékenységekbe (ITU, 3GPP, ARIB), és nemzetközi kiállításokon népszerűsítette termékeit. A Panasonic e törekvések eredményeképpen fejlesztette ki az NTT DoCoMo számára a harmadik generációs bázis átjátszóállomások első változatát.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról