:

Szerző: Vörös Péter

2001. január 2. 11:13

Az Inktomi részvények 2 éves mélypontot értek el miután a cég rangsorolását lejjebb vitte a Bear Stearns

[Yahoo Finance] Az Inktomi, amely Internetes kereső ill. forgalom kezelő technológiákat készít, részvényárfolyama pénteken 2,19$-ral (10,90%-kal) 17,88$-ra esett vissza, miután a Bear Stearns lejjebb vitte a cég rangsorolását - ezzel több, mint 2 éves mélypontot ért el a cég: összehasonlításként márciusban 240,50$-on állt az Inktomi részvényárfolyama.

A Bear Stearns lépése mögötti ok az amerikai gazdaság növekedésének lelassulása ill. annak kihatása az Internet infrastruktúrával kapcsolatos befektetések ütemére (ez utóbbi jelentősen csökkent az utóbbi időben). A Bear Stearns elemzői szerint jó esélye van a cégnek arra, hogy a hosszabb távon jól szerepeljen: előreláthatóan az idei év második felében várható az amerikai gazdaság növekedésének erősödése - a cég alapvető mutatói kiválóak, egyedül a gazdaságtól való függőség az oka a mostani rangsorolás leszállításnak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.