Szerző: Vörös Péter

2001. január 2. 12:34

A Lucent növelte a kintlevőségeire képzett céltartalékot

[Bloombergs, CNET, Wall Street Journal] A Wall Street Journal pénteki online kiadása azt közölte, hogy a Lucent Technologies 252 millió $-ral növelte a kintlevőségeire képzett céltartalékot. Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnek benyújtott éves jelentésében a cég azt közölte, hogy 501 millió $ a cég kintlevőségeire képzett céltartaléka, miután a cég a szeptember végén lezárult pénzügyi évében 252 millió $-ral emelte a kétes követelésekre félretette pénzeszközöket.

A kintlevőségekre képzett céltartalék ellenére az idén a Lucent mindössze 69 millió $-t írt le behajthatatlan követelésként, szemben az 1999-es 112 millió $-ral (akkor 313 millió $-os kintlevőségekre képzett céltartalékkal zárta az évet a cég).

A cég részvényárfolyama múlt pénteken 0,38$-ral (2,86%-kal) 13,50$-ra emelkedett, ez jóval alacsonyabb, mint az 52 hetes csúcsnak számító 78,06$ és valamivel a 12,19$-os mélypont felett. A múlt év egészét nézve 81%-kal csökkent a cég részvényárfolyama.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról