Szerző: bzd

2000. december 30. 21:19

Két ATX tápegység összekötése

Ha gépünk "jól meg van pakolva", vagy csak a folyamatos terhelési vágy tart minket életben, netán még maximalisták is vagyunk, akkor találkozhatunk a problémával, hogy a gépünkben levő tápegység kevésnek bizonyul. Ilyenkor természetesen vehetünk nagyobb tápot, de 300W feletti példányokat nem könnyű beszerezni, így más megoldást kell választanunk. Amennyiben a házunkban van hely mégegy tápnak (a nagy tornyokban általában van, és akinek sok cucca van, annak általában ilyen háza van), akkor "csak" vennünk kell egy másik tápot és a megfelelő módon összekötni a kettőt. Erről az összekötésről már írtam pár hónappal ezelőtt, de a napokban megjelent a Burning Issues (virtuális) hasábjain egy, az enyémnél némileg részletesebb útmutató is a kényes műtét elvégzéséről.

Egyszerűbb és olcsóbb megoldás, ha második számú tápegységként egy AT tápot használunk, amit egy, az ATX táp 12V-os vezetékére kötött megfelelő relé kapcsol. Nálam ezzel a megoldással van összekötve egy 300W-os ATX táp és egy brutális 400W-os AT tápegység. Az ATX táp van az alaplapra kötve, az AT tápról pedig a többi eszköz (HDD-k, CD-k, ventik) táplálkoznak. Robosztus megoldás, pláne most, hogy csak egy 300-as K6-2 van a gépben. ;)

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.