Szerző: Bodnár Ádám

2000. december 28. 14:47

A SEGA a Ninento Game Boy Advance-re fejleszt?

A videojátékokat készítő Nintendo nyilatkozata szerint a elképzelhető, hogy a rivális SEGA játékokat fejlesszen a márciusban megjelenő Game Boy Advance-re. A hír jelentőségét az adja, hogy a SEGA eddig még soha semmilyen más hardverre nem fejlesztett játékot, csak a saját platformjaira.

A Game Boy Advance a korábban óriási sikert aratott Game Boy "felturbózott", színes kjelzővel rendelkező utóda. A Game Boy-ból 1989-es megjelenése óta közel 100 millió példányt adtak el szerte a világon, ezzel a kis masina a valaha volt legsikeresebb játékgép titulus biztos őrizője.

A Nintendo szóvivője tagadta, hogy a cégek bármilyen együttműködésre készülnének a szoftverfejlesztés terén. A SEGA szóvivője nem kommentálta a felvetést.

Korábban a cégek egyhangúlag tagadták azokat a híreszteléseket, melyek szerint a Nintendo a SEGA 2 miliárd dollár értékű felvásárlására készülne.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról