Szerző: Bodnár Ádám

2000. december 27. 17:05

Az eMachines-t törlik a tőzsdei jegyzésből?

[CNet] Nemrégiben már beszámoltunk az eMachines kanosszajárásáról, és arról, hogy milyen érzékenyen érintette a céget az USA kiskereskedelmi PC-piac válsága.

A szegény embert az ág is húzza - szokták mondani. Amennyiben március 20-ig a cégnek nem sikerül 10 egymást követő tőzsdei napon 1 dollár fölött tartania a részvényeinek árát, a papírokat kivezetik a Nasdaq-ról.

A Nasdaq akkor egy részvényt akkor töröl a tőzsdei jegyzésből, ha az árfolyama 30 napig nem emelkedik 1 vagy 5 dollár fölé - attól függ a cég éppen milyen rendelkezés alá esik. A cégnek ezután 90 napja van arra, hogy a papírok árfolyamát 10 egymást követő kereskedési napon át a nevezett határ fölött tartsa.

Az eMachines részvényárfolyama (EEEE) a november eleji 1 dollárról mára 25 centre süllyedt. Májusban a papírok értéke még a 9 dollárt is megközelítette.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.