Szerző: Bodnár Ádám

2000. december 27. 16:48

A vezeték nélküli internet-elérés hamarosan a Handspring gépek alapfunkciója lehet

A már hazánkban is kapható Visor kéziszámítógépeiről jól ismert handspring megvásárolta az internet vezeték nélküli eléréséhez szükséges megoldásokat fejlesztő Bluelark Systems-et. A Bluelark Systems készíti a PalmOS operációs rendszerrel kompatibilis Blazer webböngészőt és BlueSky proxy-szervert.

A vételárat a Handspring 450,000 részvényben egyenlíti ki. A tranzakció egyelőre a Bluelark Systems részvényeseinek beleegyezésétől függ és várhatóan a 2001-es naptári év első negyedévében zárul le.

Az akvizíció nyomán a Handspring továbbfejlesztheti szoftvereit és Springboard-moduljait, amelyek segítségével bárhonnan elérhető az Internet.


Handspring Visor

A Handspring elnök-vezérigazgatója Donna Dubinsky a következőt mondta: "Az Internet már annyira fontos része lett az emberek mindennapi életének, hogy kulcsfontosságú vált, hogy bárhonnan elérhessék az információkat. A Bluelark szoftvereinek és infrastruktúrájának segítségével a webböngészés a Handspring termékeinek kulcsfunkciójává válhat, méghozzá a vásárlóink által elvárt kényelmes és egyszerű formában".

"Ezzel az akvizícióval a Bluelark csapata egyesíti erőit a kéziszámítógép-piac egyik leginnovatívabb szereplőjével. Együtt meglesz a vezeték nélküli internet-elérés fejlesztéséhez és elterjesztéséhez szükséges szakértelem, tapasztalat és anyagi háttér" - kommentálta a tranzakciót Simon Mawby a Bluelark Systems vezérigazgtaója.

A HAndspring tervei szerint a Blazer webböngésző 2001 elejétől a VisorPhone csomagban is megtalálható lesz.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.