Szerző: Vörös Péter

2000. december 27. 00:08

Az Intuit kiskereskedelmi TurboTax eladásai 30%-kal csökkentek a tavalyi szinthez képest

[Bloombergs] A TurboTax az Intuit jövedelemadó-bevallás előkészítő szoftvere, ennek éves eladásai csökkentek több, mint 30%-kal, közölte a PC Data. A TurboTax a cég egyik legfontosabb terméke, amelynek legfrissebb változatát december 5-én dobta piacra az Intuit. A múlt pénzügyi évben 216 millió $ bevétele volt a cégnek a fogyasztóknak szánt, adózással kapcsolatos termékekből - ez 20%-a volt a cég teljes forgalmának.

Az Intuit illetékesei szerint a visszaesés oka egyrészt a termék szállítási időpont eltérése volt, másrészt az, hogy egyre többen használják az Intuit Web-alapú termékeit az adózási határidők közeledtével. A cég 2000. pénzügyi évében kb. 5 millió fogyasztó használta a TurboTax dobozos változatát, míg 1,4 millióan választották a Web-alapú szoftvert.

Az új PC felhasználók is jelentős piaca e terméknek - márpedig az idén jelentősen kevés új PC felhasználó volt az amerikai fogyasztói PC piacon. A jövő évtől mindenesetre javulást vár a cég. A PC Data szerint mindenesetre riasztóan alacsonyak az első eladási adatok.

Az Intuit részvényárfolyama 4,38$-ral (11%-kal) 35,44$-ra csökkent azon a napon, amikor a Nasdaq 7,56%-kal emelkedett. Az idén eddig 41%-kal esett vissza a cég részvényárfolyama.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.