Szerző: Vörös Péter

2000. december 22. 09:24

A 3Com második pénzügyi negyedévének vesztesége a módosított előrejelzéseknél alacsonyabb lett

A december 1-ével záruló pénzügyi negyedév során a cég 142,4 millió $-t (részvényenként 41 centet) vesztett, szemben az egy évvel korábbi hasonló időszakban elért 177,3 millió $-os (részvényenként 51 cent) nettó nyereséggel. A forgalom 35%-kal 789,5 millió $-ra csökkent (figyelembe kell azonban venni azt, hogy júliusig még a vállalat része volt a Palm) - a módosított előrejelzések szerint a cég 765-780 millió $-os forgalmat ért volna el. A cég azt tervezi, hogy egyelőre meg nem határozott számú állást meg fognak szüntetni, mondta az új elnök-vezérigazgató, Bruce Claflin.

A cég részvényárfolyama tegnap 0,59$-ral 7,19$-ra esett vissza. A tőzsdei zárás utáni kereskedelemben az árfolyam 17%-kal 8,44$-ra emelkedett. A december elején bejelentett profit-figyelmezetés óta a részvényárfolyam 46%-kal csökkent.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról