Szerző: Kovács Attila

2000. december 17. 22:31

A Corel eladja a Linuxos részlegét?!?

[LINUXTODAY] A szoftvergyártó Corel Corporation beleegyezetett abba, hogy eladja Linuxos termékvonalát egy New York-i központú cégnek. A tranzakció januárra fog lezajlani. nyilatkozta egy, a Corelhez közeli forrás.

[LINUXTODAY] "A szoftvergyártó Corel Corporation beleegyezetett abba, hogy eladja Linuxos termékvonalát egy New York-i központú cégnek. A tranzakció januárra fog lezajlani." nyilatkozta egy, a Corelhez közeli forrás.

"A Global Linux Partners, egy olyan cég, mely támogajta a Linuxra épülő kezdeményezéseket, egy levélben jelezte, hogy 5 millió dollárt fizetne a Corel Linuxos termékvonaláért. A létrejövő új vállalatban a Corel valószínűleg 20%-os részesedéssel venne részt."

Mióta a pletyka napvilágot látott, hogy a Corel megválik Linuxos termékeitől, a nagy Linuxos termékekkel foglalkozó cégek részvényeinek az árfolyama esni kezdett. Az olyan cégek, mint a RedHat vagy a Caldera részvényindexe is esett a tőzsdén.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról