Szerző: Vörös Péter

2000. december 15. 10:39

Az Oracle a várakozásoknál jobb eredménnyel zárta legutóbbi negyedévét

A világ második legnagyobb szoftvergyártója 623 millió $-os nyereséggel zárta második pénzügyi negyedévét (11 cent/részvény), szemben a tavalyi év hasonló időszakában elért 384 millió $-ral (6 cent/részvény). A Wall Street-i várakozás részvényenként 10 centes nyereség volt. A november 30-ával zárult pénzügyi negyedévet a cég 2,7 milliárd $-os forgalommal zárta, szemben a tavalyi 2,3 milliárd $-ral.

A technológia szektor számára természetesen jó hír az Oracle kiváló eredménye, főként mivel az utóbbi hetek tele voltak profit-figyelmeztetés hírekkel: ld. Apple, Compaq, Intel, Motorola, 3Com és legutóbb a Microsoft. Az Oracle-t főként azért nem érintik a mostanság elterjedt nehézségek, mert azok szinte kizárólag az USA (ill. európai) fogyasztói piacot érintik - a cég pedig nincs jelen ezen a piacon: fő profilja a vállalati adatbázis szoftverek és az Internet infrastruktúra szoftverek készítése.

Természetesen az amerikai gazdaság gyengülése közvetve kihatással lehet a cég működésére is, de a cég vezetői derűlátóak a jövőt illetően. A következő negyedévre az adatbázis szoftverek növekedését 15-20%-ra teszi a cég (az egy évvel korábbi eredményhez képest), míg az alkalmazás szoftverek növekedését 75%-ra. A december eddigi eredményei alapján a cég úgy látja, hogy erősen fog sikerülni a mostani negyedév is.

Az adatbázis szoftver eladások a második pénzügyi negyedévben 775 millió $-t tettek ki, ez 19%-os növekedést jelent az egy évvel korábbi eredményekhez képest. Az üzleti alkalmazás szoftverek forgalma 66%-kal 279 millió $-ra nőtt, míg a tanácsadásból és támogatási szolgáltatásokból származó jövedelem 9%-kal 1,5 milliárd $-ra nőtt.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.