Szerző: Bodnár Ádám

2000. december 15. 10:03

Az Intel jövőre többfrontos támadást nyit meg

Az Intel a következő év elején minden fronton támadást intéz riválisai ellen, ugyanis szinte minden kategóriában új processzorral jelentkezik. Újra láthatjuk a korábban melegedési problémák miatt visszahívott 1,13 GHz-es Pentium III chipet is.

2001 első negyedévében jelenik meg a novemberben debütált Pentium 4 processzor 1,3 GHz-en üzemelő verziója, amelyet az 1600 dollár körüli számítógépekbe szán az Intel.

A népszerű Celeron processzor 800 MHz-es verziójának hivatalos bejelentése is ebben az időben várható - habár egyes jelentések szerint a chip mát több helyen is hozzáférhető. A 800 MHz sebességű Celeron lesz az első 100 MHz front side bus-t használó példány az Intel olcsó asztali processzorainak sorában.

Egy 500 MHz-es mobil Pentium III is bemutatásra vár. Ezt a processzort nem titkoltan az egyre népszerűbb Transmeta Crusoe ellenfeléül szánja a kaliforniai chipgyártó. A processzort eredetileg csak az év közepén tervezték megjelentetni, ám most mégis a korai megjelentetés mellett döntöttek.

A Pocket PC számítógépek egyik népszerű erőforrása, az XScale (korábban StrongARM) sorozat is új tagokkal bővül. A 400 és 600 MHz-es órajelű chipek segítségével a kéziszámítógépek már olyan erőforrásigényes feladatokkal is megbirkózhatnak majd, mint amilyen a beszédfelismerés.

Az Intel idén július 31-én jelentette be az 1,13 GHz-es Pentium III processzort, amit nem egészen két hónappal később melegedési problémák miatt visszahívott. 2001 második negyedévében ismét piacra dobja a chipet, habár könnyen elképzelhető, hogy az első szállításokra akár augusztusig is várni kell. Hogy az újra kiadott chip már a Tualatin magra épül-e, azt egyelőre nem tudni.

A chipgyártó óriásvállalat képviselői szerint 2001-ben hasznosítani fogják az idén szerzett keserű tapasztalatokat és sokkal nagyobb figyelmet fordítanak a hiányok elkerülésére és a minőségbiztosításra.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.