Szerző: Bodnár Ádám

2000. december 15. 02:46

Várakozáson felül teljesített a Red Hat

A jelenlegi vezető Linux-forgalmazó Red Hat legutolsó negyedéves eredménye meghaladta az elemzők várakozásait. A cég bevétele egy év alatt 112%-kal nőtt.

A First Call/Thomson Financial nettó 2 centes részvényenkénti veszteséget prognosztizált a Red Hat legutolsó, november 30-án zárult negyedévére, ám a cég nettó részvényenkénti vesztesége mindösze 1 cent volt.

Az omiózus három hónap alatt a Red Hat 22,4 millió dolláros bevételt ért el, ami 112%-kal magasabb az egy évvel korábban elért 10,5 millió dolláros szintnél. Ugyanakkor a nettó veszteség ebben a negyedévben az egy évvel ezelőtti 5,4 millió dollárról mindössze 900,000 dollárra csökkent.

A Red Hat és a Dell együttműködése is nagyban hozájárult a vállalat sikeréhez. Egy Linux-alapú Dell kiszolgáló értékesítése hozzávetőlegesen 8-900 dollár bevételt hoz a Red Hat-nak. A Dell ma már a világ ötödik legnagyobb szállítója a Linux-alapú szervereknek - állítja az International Data Corp. felmérése. A Dell többek között a NASA-nak, a Ford Motor-nak és a Lockheed Martin-nak ia adott el Linux-os kiszolgálókat.

A Red Hat egyre közelebb és közelebb kerül a nyereséges működéshez. Kevin Thompson pénzügyi igazgató szerint 2001 első negyedévében a cég működésből származó bevételei már meg fogják haladni a kiadásokat. A következő pénzügyi évben a vállalat vezetői 7,6 millió dolláros adózás utáni eredményre számítanak.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.