:

Szerző: Vörös Péter

2000. december 14. 11:58

A profit-figyelmeztetést követően jelentősen visszaesett a Compaq részvényárfolyama

A Compaq szerdán piaci értékének közel 12%-át veszítette el, miután kedden a tőzsdei nap zárása után bejelentette, hogy az előzetes várakozásokhoz képest kevesebb nyereséggel és forgalommal fogja zárni jelenlegi negyedévét. A Compaq gyengülésének híre tegnap az egész Nasdaq-ot magával rántotta. Számos PC gyártó tett hasonló profit-figyelmeztetést közzé az elmúlt hetekben, ld. Apple, Gateway, Micron - a spekulációk szerint a Dell lehet a következő a sorban. A PC alkatrészgyártók sem kímélte a sors, ld. többek között Intel és AMD.

A Compaq esetében a PC eladások a forgalom 17-18%-át teszik ki. Az elemzők szerint fontos kiemelni azt, hogy főként az USA fogyasztói PC szektor gyengesége okozza a gondokat és kisebb mértékben a kisvállalati ill. .com cégek gyengébb kereslete.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 18:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.