Szerző: Vörös Péter

2000. december 14. 11:58

A profit-figyelmeztetést követően jelentősen visszaesett a Compaq részvényárfolyama

A Compaq szerdán piaci értékének közel 12%-át veszítette el, miután kedden a tőzsdei nap zárása után bejelentette, hogy az előzetes várakozásokhoz képest kevesebb nyereséggel és forgalommal fogja zárni jelenlegi negyedévét. A Compaq gyengülésének híre tegnap az egész Nasdaq-ot magával rántotta. Számos PC gyártó tett hasonló profit-figyelmeztetést közzé az elmúlt hetekben, ld. Apple, Gateway, Micron - a spekulációk szerint a Dell lehet a következő a sorban. A PC alkatrészgyártók sem kímélte a sors, ld. többek között Intel és AMD.

A Compaq esetében a PC eladások a forgalom 17-18%-át teszik ki. Az elemzők szerint fontos kiemelni azt, hogy főként az USA fogyasztói PC szektor gyengesége okozza a gondokat és kisebb mértékben a kisvállalati ill. .com cégek gyengébb kereslete.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.