Szerző: Vörös Péter

2000. december 13. 08:25

A Red Hat részvényárfolyama nőtt

Kedden a Red Hat részvényárfolyama több, mint 17%-kal nőtt, mivel a befektetők várakozásai szerint a cég eléri vagy felül múlja a pénzügyi előrejelzéseket: részvényárfolyam 1,23$-ral (17,11%-kal 8,42$-ra nőtt. Mindezzel együtt a cég részvényeinek értéke több, mint 95%-ot vesztett a január 10-i 148$-hoz képest.

A cég második pénzügyi negyedéves eredményeit csütörtökön jelenti be. A korábbi várakozások szerint a veszteség részvényenként 2 cent lesz. Úgy tűnik, hogy az elemzők várakozásait felülmúlja a cég - és ez igen jó hírnek számít akkor, amikor sorra jelentik be a vállalatok azt, hogy nem fogják elérni a várakozásokat.

Az optimizmust részben az is táplálja, hogy egyre nagyobb vállalatok állnak a Linux felhasználása mögé. A múlt héten a IBM (a Linux egyik legnagyobb támogatója) bejelentette, hogy a svéd Internet szolgáltató cég, a Telia elindította a kontinens eddigi legnagyobb vállalati Linux felhasználását.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

7

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.