Szerző: Vörös Péter

2000. december 12. 10:34

Az Oracle negyedéves eredményei várhatóan jók lesznek

[CNET] Egy hétfői sajtótájékoztatón Larry Ellison, az Oracle elnök-vezérigazgatója arra utalt, hogy a csütörtöki hivatalos bejelentés jól sikerült pénzügyi negyedévről fog szólni. Ellison szerint "nagyszerű pénzügyi negyedéve és nagyszerű pénzügyi éve lesz a cégnek". A részletekbe nem bele Ellison. A Wall Street-i elemzők szerint a cég nyeresége részvényként 10 cent lesz.

Az Oracle esetleges erős negyedéve jó hír lesz a technológiai szektor számára, mivel számos profit-figyelmeztetés látott napvilágot az utóbbi időben (ld. Apple, Intel , Motorola , 3Com és AMD).

Szeptemberben az Oracle az első pénzügyi negyedévet 501 millió $ profittal (17 cent/részvény) zárta, szemben az egy évvel korábbi hasonló időszakban elért 237 millió $-ra (8 cent/részvény), míg a forgalom 2,3 milliárd $ volt, ami 15%-os növekedés volt az előző évhez képest.

Ellison azt is megjegyezte, hogy a cég jó úton jár afelé, hogy újabb 1 milliárd $-ral csökkentse költségeit. A cég a legutóbbi pénzügyi évében 1 milliárd $-ral csökkentette költségeit. Az Oracle részvényárfolyama hétfőn 1,88$-ral (6,25%-kal) 31,94$-ra emelkedett.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

7

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.