Szerző: Vörös Péter

2000. december 12. 08:59

Tovább csökken a Sun részvényárfolyama

Az elmúlt négy napban összesen 26%-kal csökkent a cég részvényárfolyama, dacára annak, hogy a Nasdaq (technológiai részvényekkel teli) index 4,3%-ot emelkedett ugyanezen időszak alatt. Hétfőn 4,94$-ral (13%-kal) 34$-ra csökkent a részvényárfolyam.

Az utóbbi 3-4 hétben gyenge volt a kereslet és a Sun e hónap végéig kedvezményt ad USA-beli viszonteladóinak. Az elemzők szerint várhatóan eléri a tervezett bevétel növekedést (40-50% között) a cég - azonban azt is megjegyzik, hogy igen magasra emelte a mércét a Sun azzal, hogy rendszeresen a várakozásoknál jobb eredményekkel ill. jövőbeni várakozásokkal zárták negyedéveiket.

A szeptemberben végződött első pénzügyi negyedévet 60%-os forgalomnövekedéssel zárta a cég. A befektetők ezután attól tartanak, hogy a Sun is profit-figyelmeztetést tesz majd közzé, amelyben alacsonyabb forgalomra fog hivatkozni - és az is egyre kevésbé valószínű, hogy a következő negyedévben meg fogja haladni a cég a várakozásokat.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.