Szerző: mz

2000. december 7. 20:18

Sikeresen tesztelték a világ első mobil IPv6 hálózatát

[Noguchi] Az Ericsson, a BT Wireless és a SmarTone Hongkongban sikeresen végrehajtották a világ első mobilhálózati IPv6-megoldástesztjét. Az IPv6 az Internet Protokoll következő generációja.

A SmarTone-teszt az Ericsson IPv6 hálózati rendszereire épült, a BT Wireless kutatás-fejlesztési tapasztalatainak felhasználásával. Az Ericsson, az IPv6 fejlesztésének egyik vezetője résztvevője hosszú távú együttműködési megállapodást kötött a SmarTone-nal a legújabb technológiákat használó hongkongi operátor infrastruktúrájának folyamatos fejlesztésére.

"Az IPv6-ot a SmarTone mobilhálózatán teszteltük, melynek integrált része a jelenlegi szoftvert használó GPRS, illetve e vezeték nélküli LAN (WLAN)" - mondta Chris Fenton, a BT Wireless 3G Szolgáltatásfejlesztési és Teszt-menedzsere. "Más lehetőségeket is sikerrel teszteltünk, például a vezetékes és vezeték nélküli hálózatok, illetve IPv4 és IPv6 rendszerek közötti vándorlást."

Az IP-alapú hűálózatok, eszközök és szolgáltatások piacának robbanásszerű terjedése miatt a legtöbb szakértő úgy véli, a 32-bites IPv4 cím-bázis néhány éven belül elfogy. A 128-bites IPv6 3.4 x 1038 kiosztható címet biztosít: elég címet ahhoz, hogy minden elképzelhető Internetes eszköznek jusson IP-cím.

Az IPv6-tal a hálózattervezők az IP-rendszer több más gyenge pontját is felülvizsgálhatják: a biztonságot, a szolgáltatásminőséget, a mobilitást, illetve a hálózat-felügyeletet.

"Az IPv6 az átfogó IP-megoldások és alkalmazások új generációját teszi elérhetővé" - vélekedett Ulf Ewaldsson, az Ericsson hongkongi helyettes ügyvezetője. "Az IPv6 az Ericsson jövőképének fontos része: másképp elképzelhetetlen, hogy a folyamatos Internet-kapcsolatot biztosító eszközök milliárdjai megszakítás nélküli, testre szabott, a felhasználó helyétől független minőségű élményt nyújtsanak használóiknak."

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

7

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.