Szerző: Koi Tamás

2024. június 7. 09:21

Riválist állíthat a LastPassnek az Apple

A jövő heti WWDC-n számos, elsősorban mesterséges intelligenciával kapcsolatos fejlesztésről ránthatja le a leplet az Apple, az újdonságok között ott lehet azonban egy vadonatúj jelszókezelő alkalmazás is.

Tovább kívánja erősíteni saját platformjainak biztonságát az Apple, mely a Bloomberg által megszellőztetett, nem hivatalos információk szerint a jövő heti WWDC alkalmával egy új, dedikált jelszókezelő alkalmazást is bejelent majd, melyet nemes egyszerűséggel csak Passwords-nek hívnak majd.

Az új alkalmazás, mely az iOS 18 és a MacOS 15 főverzió-frissítésekkel jelenhet meg valamikor az ősszel, az olyan, régóta piacon lévő, zömében előfizetéses megoldások direkt konkurense lehet, mint a LastPass vagy a 1Password.

A Passwords legfontosabb funkciói közé tartozik majd ennek megfelelően az erős jelszavak generálása és biztonságos tárolása, illetve azok eszközök közti biztonságos megosztása, továbbá a kétfaktoros azonosításhoz használt kódsorok előállítása.

passwords_iphone

Az új applikáció egyik legnagyobb előnye az lehet a jelenleg használatos iCloud Keychainhez, hogy a funkciót nem kell többé a beállítások között keresgélniük a felhasználóknak, emellett - a riválisokhoz hasonlóan - a különböző azonosítókat és jelszavakat külön kategóriákba rendezi majd az app (így például külön kezeli a rendszer a WiFi-jelszavakat, a belépéshez használt jelszavakat és jelkódokat).

Az alkalmazás a fentiek mellett állítólag Windowsra is elkészülhet majd, így azok a felhasználók is hasznát vehetik, akik nem kizárólag az Apple ökoszisztémájában léteznek.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról