Szerző: Koi Tamás

2024. május 22. 10:40

Hazánkban is rajthoz áll az afrikai mobilpiac kínai sztárja

Új, nemzetközi viszonylatban jelentős eladásokat elérő mobilkészülék-gyártó lép be a magyar piacra tavasszal: érkezik a Transsion csoporthoz tartozó Tecno.

Új, korábban kifejezetten fejlődő piacokra fókuszáló, ennek megfelelően nyomott áron értékesített készülékeiről ismert mobilgyártó jelenik meg rövidesen a magyar piacon. A kínai Tecno Mobile eladási sorrendben a világ jelenleg negyedik legnagyobb gyártójának számító, több márkát is összefogó Transsionhoz tartozik, mely a nemzetközi terjeszkedési stratégiájának részeként nyitott az újabb, kelet-európai piacok felé.

A Tecno Mobile története egészen 2006-ig nyúlik vissza, amikor a cégcsoport még a nagy okostelefon bumm előtt megkezdte felépíteni jelenlétét Afrikában. A folyamat olyannyira jól sikerült, hogy 2010-re az afrikai mobilpiacon eladásait tekintve már a harmadik legnagyobb szereplőnek számított a cég, mostanra pedig a Tecno-ból később kifejlődő Transsion csoport a teljes piac csaknem felét tudhatja magáénak.

tecno_camon_30
a gyártó egyik újdonsága, a Camon 30

A vállalat növekedési stratégiáját eleinte a nagy populációjú, de alacsony vásárlóerővel bíró országokban való értékesítés jelentette, így az afrikai országok mellett az egyik legfontosabb célpiac India volt, ahol helyben készültek, illetve készülnek a Tecno okostelefonok.

A cég ma már távolról sem kizárólag belépőszintű megoldásokra specializálódik, hiszen a kínálatban az alsó-középkategóriás és középkategóriás Pova, Spark, Camon és Phamtom modellek mellett ott vannak az 5G-s, hajlítható kijelzős példányok (Phantom V Flip, Phantom V Fold) is.

A gyártó ugyanakkor még a felsőbb szintre pozicionált termékvonalban sem alkalmazza a Qualcomm kurrens rendszerprocesszorait, helyette a jellemzően olcsóbb, kisebb teljesítményű megoldásairól ismert Mediatek az elsődleges beszállító.

A Tecno okostelefonok júniustól érhetők el az eMagnál, az Alza-nál, a Euronicsnál valamint a Media Markt és az Auchan kínálatában. 

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról