:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. december 6. 15:16

Mobil AMD Duron

Az Ace's hardware tajvani forrásai szerint az AMD még az év vége előtt be szeretné mutatni népszerű Duron processzorának mobil verzióját. A chip a piac igényeitől függően 600 és 700 MHz körüli sebességen debütálna. A legnagyobb tajvani notebook-gyártók álítólag már elkészítették Duron processzoros referenciagépeiket.

Ez a lépés újabb löketet adhat az AMD-nek a mobil piacon, ahol bár a K6-2 és K6-2+ alapú rendszerek elég szépen fogynak, a technológiai és órajelfölény egyelőre a rivális Intel oldalán áll.

Ugyanezen források szerint az Athlon mobil verziója 2001 első negyedévében debütál majd, de a chip órajele egyelőre nem ismert. A mobil Duron processzoros hordozható számítógépek várhatóan 2001 januárjának végén kerülnek piacra.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 2. 02:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.