:

Szerző: Koi Tamás

2024. március 12. 10:43

Megkezdi villanyautóinak szállítását a Xiaomi

Még ebben a hónapban megkezdi első elektromos autójának szállítását a Xiaomi, mely eddig jellemzően az okostelefon-piacon és az otthoni elektronikai termékek szegmensében volt meghatározó szereplő.

Rekord idő alatt áll készen a szállításra a Xiaomi első elektromos autója, az SU7 (a Speed Ultra 7 rövidítése alapján), melynek fejlesztését nem egészen három évvel ezelőtt indította el a gyártó. A kínai cég kedden bejelentette, hogy még ebben a hónapban piacra dobja az anyaországban a vadonatúj termékportfolió első modelljét.

A Xiaomi eddig leginkább androidos okostelefonjai révén vált ismertté a globális piacon, emellett a gyártó számos, jellemzően kisebb értékű otthoni elektronikai terméket is piacra dobott korábban a rizsfőző készüléktől kezdve az autós porszívóval bezárólag.

su7_2

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A cég tavaly decemberben jelentette be hivatalosan az SU7 villanyautót, mely első ránézésre leginkább egy Tesla és egy Porsche Taycan ötvözetének tűnik, a Xiaomi ugyanakkor azonnal igyekezett mindenkit biztosítani arról, hogy a típus minden Tesla és Porsche villanyautót legyorsul.

Az SU7-et 29 kínai városban és összesen 59 értékesítési ponton kezdik majd el árulni, az autókat az állami tulajdonú BAIC Csoporthoz tartozó gyárban készítik majd - egyelőre éves szinten 200 ezres volumenben.

A vállalat ebben az évtizedben tízmilliárd dollárnak megfelelő kínai jüant szán az autóipari projekt felfuttatására.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 01:01

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.