Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. február 26. 14:15

28000 mAh-s aksival támad az Energizer okostelefon-monstruma

A Hard Case P28K-ba egy visszafogott 28000 mAh kapacitású akku került.

Ahogy általában a nagy konzumerelektronikai expók, úgy a Mobile World Congress sem mentes a nagy bejelentések mellett az egészen elvetemült koncepcióktól - mint az Energizer Hard Case P28K névre hallgató okostelefonja. Az Energizer brandet a francia Avenir Telecom licenceli, aminek szárnyai alatt már számos készülék napvilágot látott, köztük egy 16000 mAh-s teleppel szerelt modell, amit követett 2019-ben a 18000 mAh kapacitású Energizer Power Max P18K Pop - ezt sikerült megugrani most a még impozánsabb 28000 mAh-s kapacitású P28K-val.

A cég állítása szerint a P28K akkumulátora egy feltöltéssel kerek egy hetes üzemidőt ígér, miközben beszélgetési idő terén 122 órát, készenléti időben pedig 2252 órát, azaz majdnem 94 napot saccol. A mellékelt 36 W-os töltővel kevesebb, mint másfél óra alatt teljesen feltölthető a készülék.

energizervastg

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Persze a számos külső akkut is megszégyenítő telep nem mondható túl kompaktnak, ami a telefon megjelenésére is rányomja a bélyegét: egy valóságos tégláról van szó, a 27,8 mm vastag és 570 gramm tömegű eszköz háromszor nagyobb, mint egy iPhone 15. A vaskosság ellenére ezen az eszközön sincs már 3,5 milliméteres jackaljzat, és ugyan a telefon látszólagos IP69-es besorolást kapott, de hiányzik a MIL-STD besorolás.

A vaskos készülékben megbújó hardver inkább egy androidos belépőszintnek felel meg: a lelke egy MediaTek MT6789 processzor, amelyhez 8 gigabájt RAM és 256 gigabájt belső tárhely párosul, utóbbi mikroSD-vel bővíthető. Szoftver terén az Android 14-et kapja a felhasználó, és nem meglepő mód mellőzni kell az 5G-támogatást. Az előlaphoz kanyarodva, azon egy 6,78 hüvelykes 1080p-s, 396 ppi képpontsűrűségű LCD kijelző feszül, egy 16 MP-es széleslátószögú szelfikamerával ellátva. A hátlapon 64 MP+20 MP-es kamerapárosítás érhető el.

Az irdatlan akkura vágyóknak várhatóan 249,99 euró (kb. nettó 100 ezer forint) környéki összeget kell majd kicsengetni az eszközért, ami valamikor idén októberben kerül piacra, és globálisan elérhető lesz, csak az amerikai vásárlók nem férnek majd hozzá.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról