:

Szerző: Koi Tamás

2024. január 10. 10:03

Viszi a HPE a Junipert

Újabb, jelentős értéket képviselő akvizíciós ügylet készülődik az iparágban: a HPE bejelentette, hogy felvásárolja a vállalati felhasználóknak szánt hálózati eszközöket gyártó Juniper Networks-t.

Hétfőn híre ment, mára pedig hivatalossá is vált, hogy a HPE hosszú évek után újabb, jelentős értékű akvizícióra szánta el magát: a cég bejelentette, hogy 14 milliárd dollárért felvásárolja a Juniper Networks hálózatieszköz-gyártót. Az ügylettel a cél természetesen ezúttal is az, hogy az AI-megoldásokat támogató hardvereszközök terén robusztusabb portfóliót kínálhasson ügyfeleinek a vállalat.

A két cég egymásra találásával két nagyon hasonló problémakörrel szembenéző vállalat egyesülhet: a HPE szerver üzletágának forgalma a koronavírus-járvány lecsengését követő időszakban a piac gyengülésével együtt apadni kezdett, miközben a Juniper korábban stabilnak tűnő megrendelői, így jellemzően a nagy telekommunikációs vállalatok is visszafogták költéseiket.

juniper

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Junipernek emellett egyre erősödő konkurenciával kellett szembenéznie, az ősellenségnek tekintett Cisco és a területen szárnyait bontogató Nvidia személyében.

A kedden bejelentett készpénzes tranzakciót a HPE jelentős részben hitelből finanszírozhatja majd meg, az ügylet a várakozások szerint - az illetékes hatóságok jóváhagyását követően - az év végén, illetve legkésőbb 2025 elején záródhat.

A HPE utoljára még a céges struktúra változása előtt, 2015-ben hajtott végre a mostanihoz hasonló akvizíciót, amikor felvásárolta az Arubát. Pár hónappal később a Hewlett-Packard bejelentette, hogy tevékenységi körét kettéválasztva két cégbe szervezi ki üzletágait, így jött létre az elsősorban adatközpontokba szánt termékeket gyártó és forgalmazó HPE és a printereket és PC-ket forgalmazó HP Inc.

A cég utoljára 2019-ben hajtott végre felvásárlási tranzakciót, ekkor szerezte meg a szuperszámítógépeket gyártó Cray-t. 

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 29. 09:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.