:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. január 5. 14:35

Rajtmezőn az OpenAI saját piactere

A jövő hét folyamán indul el a kifejezetten GPT-alapú eszközök és egyedi chatbotok megosztására és letöltésére szánt GPT Store, egyelőre nem tudni, milyen bevételmegosztási modellel.

E-mailen keresztül értesítette ügyfeleinek egy részét az OpenAI arról, hogy a jövő hét során elindítja a generatív mesterségesintelligencia-modelljeinek API-jára épülő alkalmazásokat és eszközöket kínáló áruházát. A tájékoztató célja, hogy a készítők még az indulás előtt áttekinthessék a frissített használati szabályzatot és irányelveket, illetve olvashatják azokat a feltételeket is, melyeknek meg kell felelniük ahhoz, hogy alkalmazásaikat letölthetővé tegyék a GPT Store-ként említett platformon.

Az OpenAI tavaly novemberi fejlesztői konferenciáján jelentette be először, hogy lehetővé teszi külső felek számára, hogy saját, egyéni célokra szabott mesterséges intelligencia-ügynököket, úgynevezett GPT-ket készítsenek a GPT-4 nagy nyelvi modell segítségével. A lehetőség csak a ChatGPT Plus és a vállalati előfizetők számára elérhető, akik testreszabott chatbotokat építhetnek saját felhasználásra. Az GPT-termékeknek szánt áruház a Google és az Apple digitális appboltjaihoz hasonlóan lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megosszák és bevételt szerezzenek saját, egyébként az OpenAI fizetps API-jára épített GPT-jükből, de a részletek még váratnak magukra azzal kapcsolatban, hogy milyen bevételmegosztási modell várható.

gptbolt

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A megosztott GPT-appok egyébként nem igényelnek magasfokú programozási készségeket, az egészen egyszerűtől kezdve a komplexebb eszközöket is fogadja majd a felület. Az OpenAI low coding megoldása, a kifejezetten GPT-programok készítésére szánt GPT Builder tovább egyszerűsíti a folyamatot azzal, hogy a felhasználók egyszerűen megadhatják, milyen képességeket szeretnének, majd a Builder megpróbál a kívánt szempontoknak megfelelő mesterséges intelligencia-alapú chatbotot létrehozni. Létrehozható így egy kifejezetten recepteket ajánló chatbot, vagy egy szervezet kezében a modell a belsős kódbázisokon kiképezve képes lehet arra, hogy a bevált gyakorlatokkal összhangban lévő kódokat generálhasson.

Már több hónapja körvonalazódik, hogy az OpenAI szolgáltatásként és platformként kíván növekedni, erre utalt többek közt, hogy márciusban elérhetővé váltak a ChatGPT beépülő modulok, és szépen lassan külső felek is elkezdhettek bevonódni az ökoszisztémába. Nem véletlen, hogy a szakértők szerint a GPT-modellek elérhetősége demokratizálni fogja a generatív MI-appok létrehozását.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 10:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.