:

Szerző: Koi Tamás

2023. december 18. 14:06

Elengedi az otthoni előfizetések tarifahűségét a Yettel

Az ügyfelek számára kedvező fordulatot hozhat a január a Yettellel szerződött, otthoni, irodai internetelérést biztosító szolgáltatások előfizetői számára.

Január közepétől átalakulnak a Yettel Otthonnet (Basic/Pro) és Irodanet (Basic/Pro) internetelőfizetésekre vonatkozó szerződési feltételek, mely elsősorban a szolgáltatási szerződés felmondását teszik egyszerűbbé bizonyos esetekben - tájékoztatta ügyfeleit a hétvégén a szolgáltató.

A vezetékes internet helyettesítéseként kínált, korlátlan adatforgalmú szélessávú mobilnetes elérést biztosító konstrukciók esetén a Yettel január 15-én elengedi a fenti tarifákra vonatkozó tarifahűséget (ha ilyen feltétellel kötött szerződést eredetileg az ügyfél). Azaz praktikusan ezeknél az ügyfeleknél a határozott idejű szerződés - bármennyi is van hátra az eredetileg kikötött határidő lejártáig - automatikusan határozatlan idejűvé változik.

nokia_fwa_1

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Mindez ugyanakkor nem jár együtt azzal, hogy az érintett előfizetők mindegyike jogkövetkezmény nélkül felmondhatja a szerződését január 15-től. Azok az ügyfelek, akik egy vagy két évre vonatkozó ún. "eszközbérleti szerződést" is kötöttek a szolgáltatóval, felmondás esetén továbbra is kötelesek megfizetni a felhasznált havidíj kedvezményeket a szolgáltatónak, melynek mértéke havonta az előfizetés típusától és a szerződés időtartamától függően 500 és 2000 forint közötti összeg.

A Yettel az Otthonnet portfólióját 2022 májusában egészítette ki külön 5G-s elérésre kihegyezett konstrukcióval, majd idén szeptemberben megújította a tarifákat úgy, hogy immár nem tett különbséget hálózati generációk között, ezzel párhuzamosan ezeket a díjcsomagokat már eleve nem lehetett/lehet tarifahűséggel igényelni.

A korábbi konstrukciók sajátossága volt, hogy azok igénybevételéhez adott esetben két külön szerződést is kellett kötnie az ügyfeleknek, egyet a szolgáltatásra, egyet az eszközbérletre. Ezért előfordulhatott, hogy noha készülékértékesítés nélkül a jogalkotó szándéka szerint legfeljebb 12 hónapos határozott idejű hírközlési szolgáltatásra vonatkozó szerződés köthető hazánkban, az eszközbérletre vonatkozó határozott időtartam ezt a gyakorlatban felülírta.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 6. 01:39

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.