Szerző: Vörös Péter

2000. december 1. 13:04

A Micron Electronics profit-figyelmeztetése

Egy újabb nagy amerikai PC gyártó a Gateway után, amely azt jelentette be, hogy negyedéves forgalma és profitja alacsonyabb lesz a korábban vártnál. Az okok: gyengébb ünnepi szezonbeli PC forgalom és alacsonyabb memória chip árak (a cég az USA legnagyobb memória chip/kártya gyártója).

A november 30-án véget ér pénzügyi negyedévet a cég várhatóan 385-400 millió $ forgalommal zárta, a nyereség pedig 1-4 cent körül lesz részvényeként, szemben a korábban várt 11 centtel. A végleges eredmények bejelentése december 20-án lesz.

A Micron Electronics 1,06$-ral (17%-kal) 5,31$-ra esett vissza tegnap, a cég anyavállalata, a Micron Technologies 2 13/16$-ral (8,20%-kal) 31,50$-ra csökkent. A cég a profit-figyelmeztetést a tőzsdei zárás után tette közzé, ma további részvényárfolyam esés várható.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.