Szerző: Vörös Péter

2000. december 1. 12:26

A Microsoft részvényárfolyama közel 12%-kal csökkent az USA PC eladásokkal kapcsolatos aggodalmak miatt

Az utóbbi tíz évben ez volt a harmadik legnagyobb egy napos részvényárfolyam csökkenés: 7,69$-ral (közel 12%-kal) 57,38$-ra esett vissza az árfolyam. A világ legnagyobb szoftvergyártója bevételeinek 20-25%-át teszik ki a fogyasztói cikkek és a szeptemberben megjelentetett Windows Me eladásait is érzékenyen befolyásolhatja a fogyasztói PC értékesítések bármilyen fokú lelassulása. Nyilvánvaló megállapítás az, hogy úgy alakul a Microsoft sikere, ahogy a PC növekedés ill. eladások alakulnak. A Microsoft Windows 2000 eladásai jól alakulnak már eddig is és további növekedésre számít a cég, amint a vállalatok átállnak az NT4-ről (ill. más operációs rendszerről).

Emiatt elképzelhető, hogy a cégnek módosítania kell negyedéves előrejelzéseit a nyereséggel ill. profital kapcsolatban. Szakértők szerint a vállalat december 31-ével véget érő második pénzügyi negyedévét 6,85-6,91 milliárd $ forgalommal és részvényenként 49-50 centes nyereséggel fogja zárni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról