:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. szeptember 14. 12:57

Hasznosabb víruskeresővé lép elő Google Play Protect

A külső forrásból telepített appok esetén is valós idejű fenyegetésészlelést fog kínálni a Google programja.

Hamarosan új frissítés érkezik a hatéves Google Play Protecthez, ami az androidos eszközökön hivatott védelmet nyújtani a rosszindulatú programok ellen azzal, hogy telepítéskor ellenőrzi az alkalmazásokat, illetve szabályos időközöntként az eszközt is átvizsgálja. Eddig azonban volt egy nagy hiányossága a szoftvernek, mégpedig az, hogy a külső áruházakból és forrásokból töltött alkalmazások esetében nem végzett automatikus ellenőrzést.

A közelgő frissítéssel a Play Protect automatikusan átvizsgálja a külső forrásból származó alkalmazásokat még a telepítési folyamat során, hasonlóan az androidos mobilokon elérhető valós idejű víruskereső csomagokhoz. A külső áruházak és más forrásokból letöltött .apk fájlok teret adnak annak, hogy a felhasználók a Play Áruház kínálatán messzebbre nyúljanak, ám a kockázat is megnő a rosszindulatú szoftverek telepítésére.

protect

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A funkció egyelőre nem érhető el széles körben, a Play Store 37.5-ös kiadásával érkezik a felhasználókhoz valamikor a hónap során, utána a rendszer alapértelmezetten minden, az eszközre telepített appot átvizsgál.

A Google automatikusan átvizsgálja a Play Áruházba bekerülő appokat, de a biztonsági rendszer az eddig látott példák alapján nem nyújt száz százalékos biztonságot, számos fertőzött, rosszindulatú program jutott már el milliók eszközére a biztonságosnak tűnő digitális áruházon keresztül. A külső forrásokból származó appok vizsgálata minden esetre egy plusz réteget jelent.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 5. 04:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.