Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. szeptember 14. 12:57

Hasznosabb víruskeresővé lép elő Google Play Protect

A külső forrásból telepített appok esetén is valós idejű fenyegetésészlelést fog kínálni a Google programja.

Hamarosan új frissítés érkezik a hatéves Google Play Protecthez, ami az androidos eszközökön hivatott védelmet nyújtani a rosszindulatú programok ellen azzal, hogy telepítéskor ellenőrzi az alkalmazásokat, illetve szabályos időközöntként az eszközt is átvizsgálja. Eddig azonban volt egy nagy hiányossága a szoftvernek, mégpedig az, hogy a külső áruházakból és forrásokból töltött alkalmazások esetében nem végzett automatikus ellenőrzést.

A közelgő frissítéssel a Play Protect automatikusan átvizsgálja a külső forrásból származó alkalmazásokat még a telepítési folyamat során, hasonlóan az androidos mobilokon elérhető valós idejű víruskereső csomagokhoz. A külső áruházak és más forrásokból letöltött .apk fájlok teret adnak annak, hogy a felhasználók a Play Áruház kínálatán messzebbre nyúljanak, ám a kockázat is megnő a rosszindulatú szoftverek telepítésére.

protect

Popszakma, hackerek, menőzés

A hacker karaktere régóta jelen van az irodalomban és a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük sokat változott azóta. A weekly adásban ezt beszéltük ki.

Popszakma, hackerek, menőzés A hacker karaktere régóta jelen van az irodalomban és a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük sokat változott azóta. A weekly adásban ezt beszéltük ki.

A funkció egyelőre nem érhető el széles körben, a Play Store 37.5-ös kiadásával érkezik a felhasználókhoz valamikor a hónap során, utána a rendszer alapértelmezetten minden, az eszközre telepített appot átvizsgál.

A Google automatikusan átvizsgálja a Play Áruházba bekerülő appokat, de a biztonsági rendszer az eddig látott példák alapján nem nyújt száz százalékos biztonságot, számos fertőzött, rosszindulatú program jutott már el milliók eszközére a biztonságosnak tűnő digitális áruházon keresztül. A külső forrásokból származó appok vizsgálata minden esetre egy plusz réteget jelent.

A sorozat október 17-i, első állomásán az AWS-ben már elérhető generatív AI megoldásokat vesszük nagyító alá. Sőt egy ígéretes, hazai felhasználásméréssel foglalkozó startup is itt debütál majd!

a címlapról

sar ügy

1

Az NMHH is figyeli a francia iPhone gate-et

2023. szeptember 29. 11:17

Egyelőre továbbra sincs bizonyíték arra, hogy az iPhone 12 felhasználókat az egészségügyi határértéket meghaladó sugárzás éri.