:

Szerző: mz

2000. november 30. 20:23

Népszerű a nemrég megújult viaNovo

[Noguchi] A viaNovo.hu, Magyarország vezető, fiataloknak szóló portálja arculatát és szolgáltatásait az eddigieknél is jobban a több, mint 53.000 regisztrált felhasználója igényeihez igazították, és számos új rovattal bővült. Az új rovatokat vezető magyar tartalomszolgáltatók, a Media Storm, a NetFórum Kft., a Relax! Magazin, az NRG Media, illetve a Port.hu szerkesztik.

A külföldön már bizonyítottan sikeres, skandináv-amerikai vállalatvezetési modellt a Várdy-fivérek alkalmazták először Magyarországon. A viaNovo huszonöt fős, a magyar Internet-iparban szokatlanul kis létszámú csapata sikeresen megfelelt befektetőik elvárásainak.

A májusban indult portál 2000. decemberéig várható árbevétele 65 millió Ft. Ez a viaNovo munkatársaira levetítve, éves szinten alkalmazottanként 3 millió forintos árbevételt jelent. A vállalat a novemberi megújulás óta 20%-os forgalomnövekedést ért el.

A féléves múltra visszatekintő portál elsősorban a fiatalokra koncentrál, minden számukra fontos szolgáltatást egy helyen nyújt. A több mint ötvenezer regisztrált felhasználó 85 százaléka legalább havonta egyszer, körülbelül fele pedig naponta felkeresi a portált. Az elmúlt hat hónap során az átlagos látogatottság havi 1,5 millió oldalletöltés volt.

A felhasználók mintegy 55 százaléka 18-29 éves fiatal, kétharmada férfi, átlagos életkoruk 25 év. A viaNovo rendszeres látogatóinak fele budapesti, 27 százaléka nagyobb vidéki városban lakik. Mintegy felük középiskolát, egyharmaduk egyetemet, főiskolát végzett.

Új rovatok

Az Autó rovat autós híreket, cikkeket, teszteket, tippeket-trükköket közöl, de megtalálható itt az autókölcsönzők árlistája és számos autós link is.

A Csajok rovat a fiatal nőket érdeklő híreket, pletykákat, interjúkat és cikkeket közöl. Célja, hogy egy helyen nyújtson mindent, amire egy fiatal, modern nőnek szüksége lehet - legyen az szerelem, divat, szépség, az otthon, vagy éppen konyhai tippek és trükkök.

A Játék rovatban felhasználóink mindent megtalálnak a legújabb számítógépes játékokról: híreket, leírásokat, tippeket és csalásokat. Persze a régebbi játékokkal is foglalkozik: rengeteg letölthető demo, patch és kiegészítő is várja a játékrajongókat.

A viaNovo Program oldalain ottvan minden, amire a szórakozáshoz szükségünk lehet. Film-, színház-, és tévéműsorok, koncertek, kiállítások, hírek, pletykák, film-, videó- és DVD-kritikák: aki ezek után sem talál magának szabadidős programot, jobb, ha átmegy egy másik rovatba, és megírja problémáit pszichológusunknak.

A Sport rovat szerkesztői minden nap összegyűjtik a legfrissebb sporthíreket, és percre kész ajánlót tartanak fenn a meccsekről és tévés közvetítésekről. Ami sport, a focitól kezdve a sakkon át az extrém sportokig, megtalálható a viaNovo sportlapjain.

Végül ott van még a viaNovo Zene annak, aki még mindig nem találta meg, amit keresett. Pop, rock, jazz, MP3, hip-hop - a viaNovo Zene minden zenekedvelőnek tartogat meglepetést.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról