Szerző: Koi Tamás

2023. május 10. 13:20

Öles léptekkel érkezik a Twitter 2.0

A színfalak mögött gőzerővel zajlik az egykor szebb napokat látott közösségi szolgáltatás, a Twitter átalakítása, melyről az új tulajdonos, Elon Musk újabb részleteket árult el a nyilvánosságnak.

Ma új, a privát üzenetváltás híveinek kedvező funkcióval bővülhet a Twitter, melynek markáns átalakítását azonnal megkezdte tavaly ősszel az új tulajdonos, Elon Musk. A szolgáltatás transzformációja ugyanakkor eddig meglehetősen kevés kézzelfogható, pláne a felhasználók szempontjából attraktív változással járt, a "Twitter 2.0 - The Everything App" azonban Musk tegnapi tweetje szerint ez már nem marad sokáig így.

A finoman szólva is megosztó megnyilvánulásairól és tetteiről ismert milliárdos közölte, hogy szerdán élesedik a titkosított direkt üzenetek (DM) 1.0-s verziója, ami lehetővé teszi, hogy a direkt kommentfolyamot csak az a két felhasználó lássa, akik között a párbeszéd zajlik. Musk szerint a funkció gyorsan "szofisztikáltabbá" válik majd az idő előrehaladtával, minden további részlet említése nélkül.

twitter_encrypted_dm

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Szintén új funkcióként érkezhet - Musk szerint "hamarosan" - a Twitterbe épített hang- és videohívás funkció, amivel a mikroblogging-platform más, elsősorban azonnali üzenetküldő alkalmazásokhoz hasonló funkcionalitást és kommunikációs eszközöket kaphat majd. 

Musk korábbi, harsány nyilatkozatait ismerve ugyanakkor a szaksajtó többnyire egyetért abban, hogy a Twitterrel kapcsolatos, a cégvezető-tulajdonos által beharangozott fejlesztéseket ajánlott a "hiszem ha látom" szinten kezelni, a múltban ugyanis számos olyan funkció érkezését jelentette be előre nagy fanfárral a milliárdos, melyekből máig nem lett semmi vagy éppen jelentős csúszással élesedtek csak.

Szintén a hét elején jött hír arról - szintén Musktól -, hogy a Twitter rövidesen törli, illetve archiválja a "hosszú évek óta" inaktív fiókokat, mely jelentős mértékben csökkentheti egy-egy fiók követőinek számát is.

a címlapról